در مدیوم انیمه، اولین برخوردها با یک اثر نمیتوانند قابل اطمینان باشند و شروع کند، لزوما به معنای یک داستان ضعیف نیست. این امکان وجود دارد که بعضی از داستانها در ابتدا با مشکلاتی مانند ریتم نامناسب و شخصیتهایی نهچندان جذاب دستوپنجه نرم کنند، به همین دلیل تعدادی از انیمهها از ابتدا نادیده گرفته میشوند و طرفداران توجهی به آنها نمیکنند. اما تنها یک اپیزود باکیفیت کافی است تا ورق را برگرداند و یک انیمه متوسط به اثری تماشایی تبدیل شود.
این اپیزودها ناگهانی و غیرمنتظره هستند و در آن نقطه از داستان اهمیت بالایی دارند. انیمههایی مانند Zankyou no Terror و FLCL بهخوبی نشان میدهند که یک قسمت چگونه میتواند همهچیز را تغییر دهد. تغییر در لحن روایت، پلات توئیست غیرمنتظره و یا حتی یک تغییر کوچک کافی است تا نظر افراد زیادی را نسبت به یک انیمه تغییر دهد.
فهرست مطالب
۹. Katanagatari

Katanagatari انیمهای پر از صحبتهای طولانی و لحظات اکشن است، با این حال اپیزودهای ابتدایی به جای عمل کردن بیشتر بر روی ایدهها و صحبتها تمرکز میکند. به همین دلیل، بیشتر بینندگان انیمه را به خاطر ریتم کند داستان رها کردند، اما اپیزود چهارم با یک سکانس مبارزه نفسگیر و لحظات احساسیاش، همهچیز را تغییر داد.
اپیزود چهارم Katanagatari با ترکیب محیطهای خیرهکننده و اکشن هیجانانگیز، جان تازهای به داستان میدهد. این همان نقطهای است که بیننده دیگر منتظر رخ دادن یک اتفاق بزرگ نیستند و متوجه میشوند انیمه منحصر به فردی را تماشا میکنند.
۸. Garo: The Animation

انیمه Garo: The Animation با مقدار زیادی سکانس اکشن و موجودات عجیبوغریب آغاز میشود، با این حال در ابتدا به نظر میرسد داستان مسیر تکراری آثار فانتزی را ادامه میدهد و شخصیتها درگیر کلیشههای همیشگی این ژانر هستند. اما اپیزود هفتم با روایت داستان یک مادر و کودک در اوج آشوب، ضعف شخصیتپردازی و داستان در اپیزودهای قبلی را پوشش میدهد.
این قسمت با لحن غمانگیز و تاثیرگذارش، نه تنها جهان Garo را گسترش میدهد، بلکه عمق احساسی زیادی به داستان اضافه میکند تا مخاطب راحتتر بتواند با کاراکترها ارتباط برقرار کند. با پیشروی روند داستان، میتوان متوجه شد که Garo: The Animation تنها انیمهای نیست که بر روی مبارزات تمرکز کند، بلکه این توانایی را دارد تا با روایت یک داستان منحصر به فرد مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.
۷. Boogiepop and Others

Boogiepop and Others با ساختاری مانند یک پازل حلنشدنی آغاز میشود، داستان در زمانهای مختلفی روایت میشود و نمیتوان با شخصیتها ارتباط برقرار کرد. بسیاری از مخاطبان، انیمه را در همان اپیزودهای ابتدایی رها کردند. اما اپیزود سوم به بهترین شکل ممکن تمام تکههای مختلف پازل را در کنار هم قرار میدهد تا ارتباط میان شخصیتها و اتفاقات مختلف شکل بگیرد.
اپیزود سوم این موضوع را ثابت میکند که Boogiepop اثر بیهدفی نیست و روایت حسابشدهای دارد تا یکی از آثار پیچیده و جذاب مدیوم انیمه را تماشا کنیم.
۶. Wonder Egg Priority

انیمه Wonder Egg Priority با شروعی طوفانی توجه زیادی جلب کرد، اما همین شروع قدرتمند باعث سردرگمی بینندگان نیز شد. اپیزودهای ابتدایی بر روی موضوعات عمیقی مانند قلدری تمرکز دارد، اما هدف اصلی انیمه مشخص نیست. سپس اپیزود ششم از راه میرسد تا ضربه احساسی بزرگی به مخاطب وارد شود.
پس از این قسمت، تمام موجودات عجیب و غریب و دنیای سورئال Wonder Egg Priority منطقی و قابلباور به نظر میرسند. بااینکه در ادامه داستان، دوباره کیفیت کلی سریال کاهش پیدا میکند، نمیتوان تاثیر اپیزود ششم را نادیده گرفت.
۵. Terror in Resonance

Terror in Resonance به لطف انیمیشنهای چشمنواز و ایدههای جذاب شروع بسیار خوبی داشت، اما دنبال کردن اپیزودهای ابتدایی کار سختی برای بینندگان بود زیرا مخاطب نمیدانست که کاراکترهای اصلی چه کسانی هستند و حتی هدف آنها چیست. اپیزود چهارم حولمحور شخصیت لیزا، دختری تنهایی که بین احساساتی مانند آشوب و آشنایی گرفتار شده است، جریان دارد.
حس ترس و تنهایی لیزا عمق و احساس بیشتری به داستان میدهد تا از این اپیزود به بعد سریال مسیر خود را به شکل بهتری دنبال و داستانی چندلایه و پرکشش را روایت کند.
۴. Shiki

داستان انیمه Shiki با حس و حال رازآلود و منحصر به فردی آغاز میشود، اما به جز ناپدید شدن مردم یک روستا، در چند اپیزود ابتدایی اتفاق مهمی در داستان نمیافتد. با این حال، با کشته شدن یکی از شخصیتهای اصلی در اپیزود یازدم، روند داستان تاریکتر و غیرمنتظرهتر پیش میرود.
در این اپیزود سازندگان به جای صحبت درباره خطرناک جهان Shiki، آن را با تبدیل کردن روستا به یک میدان نبرد بزرگ، به بهترین نحو ممکن نشان میدهند. از این نقطه به بعد، Shiki را میتوان یکی از بهترین آثار ترسناک مدیوم انیمه به شمار آورد.
۳. Sonny Boy

Sonny Boy انیمه تفکر برانگیزی است که از همان ابتدا عجیب و غریب به نظر میرسد. در آغاز داستان، شخصیتها به طور مداوم بین دنیاها سفر میکنند و توضیح خاصی در این رابطه وجود ندارد که باعث سردرگم شدن مخاطب میشود. سپس اپیزود پنج از راه میرسد تا داستان شخصیتی که همهچیزش را از دست داده است را روایت کند تا یکی نقاط قوت Sonny Boy مشخص شود.
برای اولین بار در داستان، Sonny Boy علاوهبر سفر به یک دنیای عجیب و غریب، داستانی احساسی را روایت میکند که مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد. درحالی که قسمت پنجم سردرگمی بیننده را از بین نبرد، به بخش بزرگی از سوالات پاسخ داده شد تا شاهد یکی از انیمههای متفاوت سالهای اخیر باشیم.
۲. From the New World

انیمه From the New World با روایت داستان گروهی از کودکان در سرزمینی ماورایی، با فضایی آرام و رازآلود آغاز میشود. درحالی که فضای داستان درگیر کننده است، در ابتدا اتفاق خاصی رخ نمیدهد و بیننده احساس خستگی میکند. اما سازندگان در اپیزود دهم با فاش کردن رازهای تاریک جهان From the New World ورق را برگرداندند.
فاش شدن این راز شوکهکننده است و باعث میشود تا اپیزودهای قبلی معنا پیدا کنند. پس از رخ دادن این اتفاق، From the New World از یک انیمه آرام به اثر ترسناک تبدیل میشود تا تنها با یک اپیزود تجربهای فراموشنشدنی برای مخاطب رقم بخورد.
۱. FLCL

انیمه FLCL با سکانسهای اکشن و طنز منحصر به فردش از آغاز داستان گیجکننده است. بیشتر افرادی که چند اپیزود اول را تماشا میکنند، نمیدانند داستان به چه سمتی میرود و به راحتی سردرگم میشوند. البته در قسمت پنجم ورق برمیگردد و تمام آشوبی که سازندگان ایجاد کردهاند هدفمند میشود.
این قسمت با ترکیب اکشنهای هیجانانگیز و اضافه کردن احساسات، استانداردهای جدید برای روایت داستان تعیین میکند. اپیزود پنجم FLCL، این انیمه را از یک اثر اکشن پر هرج و مرج به سریالی احساسی تبدیل میکند تا تمام قطعات پازل به بهترین نحو ممکن کنار یکدیگر قرار بگیرند.
منبع: CBR
منبع خبر: گیم فا