فارس: به گفته معاون راهبردی شرکت تولید برق حرارتی ایران، برای ایام پیک (اوج) امسال ۴۰۰۰ مگاوات برق جدید وارد مدار تولید میشود.
ناصر اسکندری معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی ایران امروز در گفتوگوی سیما اعلام کرد: کشورهای در حال توسعه مصرف رو به تزایدی در انرژی دارند و این مصرف فزاینده نیازمند ظرفیت جدید است و عملاً فرصت بهینهسازی تحت تاثیر توسعه شبکه و احداث نیروگاه قرار میگیرد، ما به عنوان یک کشور در حال توسعه روند رو به رشد در مصرف برق داریم و نیازمند این هستیم که در حوزه مصرف مطالعات جامعتری انجام دهیم، امروزه در کشور با کمبودهایی مواجه هستیم.
اسکندری این را هم گفت: حوزه مصرف برق پویا و وابسته به زمان است، به عنوان نمونه در زمستان به دلیل مصرف گاز خانگی محدودیتی برای تامین سوخت نیروگاه ایجاد میشود یا در فصل مسافرت محدودیتهایی در توزیع بنزین ایجاد میشود و در مقاطعی با محدودیتهای مواجه میشویم.
به بیان معاون برق حرارتی، در بخش برق طی دو سال گذشته بیش از ۴۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده و در کنار آن ارتقای ظرفیت نیروگاههای گازی کشور در دستور کار قرار گرفت و رفع محدودیت از نیروگاههای بخاری نیز انجام شده است.
اسکندری این را هم گفت: امسال هم برنامهریزی برای پیک مصرف ۴۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی اضافه میکنیم که شامل احداث، ارتقاء واحدهای گازی و رفع محدودیت نیروگاههاست که از اول سال تا امروز چه در اوج مصرف روز یا در شب ۴۰۰۰ مگاوات نسبت به سال گذشته ظرفیت بیشتری در برق داشتیم.
معاون شرکت برق حرارتی عنوان کرد: در حوزه مصرف در مناطق در برخی از مناطق کشور امسال ۱۷ تا ۱۸ درصد رشد مصرف و به طور میانگین اگر از همه تولید را لحاظ کنیم ۱۳ درصد افزایش مصرف برق داشتیم، به موازات بررسی حوزه مصرف برق، چند پارامتر دیگر هم باید مد نظر قرار یکی محدودیتهای آبی بود که امسال در آب نسبت به سال گذشته محدودیت جدیتری در تولید نیروگاههای برق آبی داشتیم که همه ساله در این مقطع شش و نیم تا ۷ هزار مگاوات برق آبی تولید میکردیم، اما امسال بین دو تا دو و نیم هزار مگاوات رسیده است و بقیه به بخش برق حرارتی رسیده است.
اسکندری بیان داشت: به موازات این قضیه، افزایش دما بین ۵ تا پنج و نیم درجه سانتیگراد داشتهایم که بر اساس تجربیات در توانیر هر یک درجه افزایش دما باعث در این فصل باعث افزایش ۱۵۰۰ مگاوات مصرف برق در کشور میشود و حدود ۷ تا ۸۰۰۰ مگاوات از این منظر افزایش بار مصرف برق داشتیم که روی بخش نیروگاه حرارتی کشور منتقل شده است.
به گفته اسکندری، در وقت در بخش تعمیرات نیروگاهها در زمستان به دلیل محدودیت در حوزه تامین سوخت نیروگاه فشردگی در حوزه تعمیرات بود، خوشبختانه با تلاش شبانهروزی همکاران ما در نیروگاهها، این را به عنوان یک عامل محدود کننده نگذاشتیم تاثیری در تولید برق داشته باشد، چون از تعطیلات نوروزی بیشترین بهره را برای تعمیرات بردیم.
به گفته اسکندری، از ۱۰۲ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاههایی که در کشور باید انجام میشد، بالای ۹۷ خاتمه پیدا کرده و ظرف چند روز آینده تا قبل از خرداد ماه این رقم به بالای ۹۹ درصد خواهد رسید.
اسکندری این را هم گفت: بحث صنعت برق تا کنون در ۳ سطح بوده، قبلا برق را شامل سه سطح تولید، انتقال و توزیع میدانستیم و مرز بین صنعت و مصرف را کنتور برق تعریف میکردیم و تا کنتور را میگفتیم، صنعت برق بعد از آن را میگفتیم، صنعت برق نیست. غافل از اینکه بعد چهارم یعنی بخش مصرف بسیار مهم است، تجهیزات مصرف کننده برق چقدر دارای استاندارد هستند و چقدر روی آن کار شده است، چه در بخش صنعتی و چه در بخش خانگی تاکنون ورودی به این حوزه نداشتیم.
به باین اسکندری معاون برق حرارتی، اما قوانین آرام آرام فضایی را ایجاد میکند که الگوی مصرف برای همه بخشها تعریف کنیم که الگوی مصرف در هر بخش چیست و تا حد الگو چگونه باید باشد دنبال بهینه کردن باید برویم، در دنیا شاخص شدت مصرف انرژی مطرح است که نتیجه که انرژی مصرف شده نتیجه است و چقدر افزایش تولید ناخالص داخلی کشور منجر شده است و چقدر به رفاه مردم کمک کرده است، در دنیا مقایسه شده است در ایران از باب شدت مصرف انرژی ما شرایط خوبی نداریم، در ایران با مصرف ۲.۴ کیلووات ساعت برق برای تولید یک دلار GDP استفاده میکنیم، در حالی که این عدد در دنیا ۱.۳ کیلووات ساعت است، میانگین جهان در این میانگینهایی داریم که تولید دارند، تولید برق ندارند، اما مصرف برق دارند، فاصله زیادی داریم .
به گفته اسکندری، اگر ایران را با یک کشور همتراز مقایسه کنیم، شاید آنها نسبت به ما یک چهارم انرژی کمتری مصرف میکنند، در حالی که جی دی پی آنها دو برابر کشور ماست . نکته مهم این است که در حوزه مصرف باید به جدیت وارد شویم نیازمند مطالعه هستیم چقدر در بازار تجاری حضور پیدا کنیم و باید تولید و مصرف به صورت بهینه تغییر پیدا کند.
منبع خبر: پایگاه خبری تحلیلی انتخاب